Knofje – Een jaar in huis

 Vandaag precies 1 jaar geleden kregen we Knofje…

Ik ruimde vlak voor de vakantie jouw kaartje (verjaardag Knofje) op en toen las ik het eens goed (ach soms is het wat druk en zijn we wat afgeleid – het was mooi op de oude binten in de boerderij geprikt dat wel) en daarop stond de vraag is alles naar wens. 

Een volmondig ja! We genieten zo ontzettend van Knofje! We zijn nu net voor de 3e keer met haar samen op vakantie naar Vlieland. Prachtig, ze is net zo dol op Vlieland als ons. Ook reizen we vaak af naar mijn zusje in Noord Ierland (woont daar nu bijna 10 jaar) en dan logeert ze bij haar vriendin Amy met baasje Susan. Oh oh wat een plezier is dat ook!

Ze wandelt graag, we lopen alle dagen met haar. Ik loop heel veel hard, soms wil ze mee, maar dan eindigt ze vaak in de fietsmand (speciaal voor Knofjes hoor) want dan wordt ze toch wel moe na 5 km… maar fietsen vindt ze ook mooi. 

De kinderen zijn gek op haar, vanaf dag 1 was de combinatie een geweldige. De kinderen spelen veel met haar, maar respecteren haar ook. En knofje idem terug. Nooit gesnauw, nooit geblaf, nooit te gek gevlieg. En wat is een hond leuk voor kinderen! Het verveelt nooit en ze leren er zoveel van. De oudste kan haar soms ook al uitlaten, maar dat is geen verplichting. Een van ons is altijd wel bij huis. Maar het is ook leuk om te doen, zeker samen met een vriendje.

Met de katten is ze vrienden, de katten laten zich door haar kriebelen en ze liggen zo veel samen te slapen. Erg lief.

We hebben haar 3 maanden na de eerste loopsheid laten steriliseren. Dat is allemaal goed gegaan. Loopsheid was niks voor ons en Knofje… en fokken willen we niet. Ze wandelt heel veel en we hebben een groot huis; ze is er niet dikker van geworden. We hebben een baarmoeder besparende operatie gekozen (kleinere kans op incontinentie later als ze oud is).

Klik hieronder voor een eerder geschreven verhaal over Knofje.