Sammie

“ Mam, nou heb je beloofd dat we een hondje krijgen, maar je dóet helemaal niets”.

Waar vind je een hondje als je liever niet via marktplaats koopt? Bij Corien Baars, getipt door de dierenarts.

Ik bel en word meteen van het idee afgeholpen dat we liever een teefje willen.

“ Als het kon zou ik alleen reutjes fokken”, zegt Corien.

Er is nog 1 reutje over, die is wel in onderhandeling.

We moeten een mail sturen, voor de ballotage, want Corien geeft haar hondjes niet aan iedereen mee!

We zijn erdoor! En het reutje wat nog over was, wordt voor ons gereserveerd. Oh, dit gaat opeens heel snel!

We mogen een paar keer komen kijken. De kinderen zijn helemaal weg van teckel Knut, die onmiddellijk op schoot komt liggen. Hopelijk wordt ons teckeltje net zo leuk!

En dan is de grote dag aangebroken: we gaan Sammie ophalen – met zijn tweeën, de kinderen zijn op school. Ik ben best zenuwachtig, kan ik dat wel, en is het echt wat voor ons, een hondje?

Corien vertelt nog van alles. We stellen de laatste vragen, kopje koffie en dan wordt Sammie gehaald. Oh, wat is hij lief! Hij krijgt een wasbeurt, wordt op cruciale onderdelen nog wat bijgeknipt (denk niet dat wij dat durven), dekentje met moedergeur mee, wit knuffeltje (inmiddels neigend naar zwart) en voer.

Op de voorbank – Corien tilt Sammie op mijn schoot, en dan gaat het avontuur echt beginnen!

We hebben weer een baby in huis – de lijst met aanwijzingen hangt op de koelkast. Denken aan eten,  en weer naar buiten, op tijd: “ kakkie braaf”  doen in de tuin.

Op de puppycursus zeggen ze dat honden niet van aaien houden (hè?!), in het boek over jachthonden van buurman Frank staat dat knuffelen juist heel belangrijk is.

Niet corrigeren in het begin, tegenover “nee”  zeggen van Corien.

We merken het al gauw: iedereen kan over het opvoeden van honden meepraten – en de terughoudendheid die er is ten aanzien van andermans kinderen is er helemaal niet als het gaat om andermans hond!

We ontmoeten nieuwe buurtbewoners – verrassende gesprekken – een hond is, of was, heel belangrijk voor mensen. Zoals het oudere echtpaar dat ik tegenkwam, in koor: “ Wij zeggen altijd: een teckel is geen hond. Nee, een teckel is géén hond”.

En de mevrouw die zei: “ Wees er rijk mee” .

En dat zijn we!

Waar vind je een hondje dat meteen vanaf nacht 1 doorslaapt, zonder dat we ernaast hoeven liggen. Dat iedere avond op schoot ligt, liefst verdeeld over meerdere mensen. Dat op donderdag wordt gekamd en gepoetst en meegaat naar de moestuin, en probeert te ontkomen aan de doek waarmee ik zijn pootjes af wil vegen.

Hij is al zo goed opgevoed dat we het alleen nog maar kunnen verpesten.

Dank je wel, Corien!