Bram

3 Oktober.

Hè hè, eindelijk na 2 x 9 weken wachten is het zover. Puppy ophaaldag. Wij, fam. Dekker uit Zuidbroek gaan onze pup Bram ophalen bij Corien want nadat onze Donar vorig jaar juli is overleden is het toch wel erg stil in huis.

Na een kop koffie en nog een wasbeurt voor Bram plus alles qua papierwinkel nog even door te hebben genomen kunnen we vertrekken. Corien geeft hem nog een aai over z’n bol met de mededeling dat als er iets is we altijd kunnen bellen voor raad. Bram gaat op schoot voor in de auto (uitzondering want zijn plek wordt de achterbank maar voor de eerst rit is dit wel zo prettig) en kan de reis beginnen. Een behoorlijk spannende gebeurtenis voor Bram. Rillend en een beetje bang voor de ruitenwissers, maar verder de rit goed doorstaan. Na ruim een uur thuis aangekomen eerst de boel maar eens verkennen en al heel snel niet meer onder de indruk. Haha visite. Onze zoon, dochter plus beide kleinzoons 6 & 8 jaar oud. Daar kun je leuk mee spelen, maar niet te lang want Bram is moe. Het huis is weer leeg en nu lekker uitrusten. ‘s Avonds wordt het spannend want dan moet er geslapen worden en we weten dat dit een traumatische ervaring is voor een pup maar het moet toch en dan maar direct doorpakken. In de bench in de keuken. Licht uit en zoals verwacht huilen en janken, maar na een kwartiertje wordt het stil. Het is een uur of 11. Daarna niets meer gehoord.‘s Ochtends om kwart over 6 opstaan. Wij komen bij hem en natuurlijk is hij blij ons te zien en wat schetst onze verbazing: hij heeft niets in de bench gedaan. Het huilen wordt al snel minder en vanaf nacht 4 of 5 is hij stil.

Nu 3 weken verder is hij gewend en het is een mannetje met een eigen karakter maar ja, als je dat niet wilt dan moet je niet voor een teckel gaan. Wat zindelijkheid betreft gaat het prima, elke nacht en als we goed op z’n lichaamstaal letten gaat het overdag ook goed. Wandelen aan de riem is nog niet zozeer zijn ding maar gaat wel steeds beter. Op zondag gaan we met hem een lange boswandeling maken. Wij lopen een uur, Bram gaat afwisselend een stukje lopen en dan een poosje uitrusten in een tas. Het is echter wel een jongen die z’n neus goed gebruikt want die gaat constant naar de grond. Een op en top jachthond.

Bram de super tekkel.