Sjuul

Zaterdag 16 februari,

Na maanden van plannen, verheugen, toelatingsgesprekken met Corien, bezoeken aan Wapserveen en de nodige kennis vergaren over de psyche van de teckel, was het zo ver!

We mochten onze Sjuul ophalen!!

We hadden het besproken met onze Flatcoat Fedde van 7 en die had stilzwijgend ingestemd.

Ze werd op mijn schoot gezet in de auto en na 1 kilometer was al duidelijk wat Sjuul wilde, bij ons allebei tegelijk op schoot, en dat is dan meteen de rode draad van de afgelopen 8 maanden:

IK WIL BIJ IEDEREEN ZIJN WANT IK VIND JULLIE ZO LIEF EN VINDEN JULLIE MIJ OOK NIET HEEL LIEF??

Natuurlijk vinden wij jou allemaal heel lief, maar er zijn ook nog pedagogische kanten aan jouw verblijf hier in dit huis… En daar zijn we steeds over in gesprek.

  • Waarom mag ik geen kroonkurken eten? Daar kun je in stikken Sjuul.
  • Hoe komt het dat ik zink in dit duinmeer? Als je geen grond meer voelt, moet je gaan zwemmen, Sjuul.
  • Kan ik mijn kop hier niet doorheen steken? Nee Sjuul, dan moeten we je weer losknippen, weet je nog?
  • Oooh, dus ik kan niet te ver over de rand van de sloot leunen? Nee, want dan val je er weer in.

Dit lieve kleine slimme hondje heeft ons hele gezin overgenomen, gelukkig heeft onze Fedde vaderlijk overwicht op haar, waardoor ze supergoed luistert en buiten blijft ze altijd bij Fedde en dus ook bij ons, ze kan dus prima los in bos en duinen!

Favoriet spelletje is een speeltje pakken en wegrennen en dan kijken of Fedde achter je aankomt, vervolgens lopen ze rondjes om de tafel totdat Fedde het speeltje afpakt, Sjuul pakt het weer terug en het hele circus begint weer van voor af aan.

Sjuul is 24 uurs-entertainment, zeker nu ze in de puberteit zit, ze heeft een eigen mening…

Een ADHD teckel op een mix van Red Bull en speed is op dit moment de beste omschrijving voor haar. Fedde zucht nog maar eens en legt zijn poot over zijn ogen, tegelijkertijd kan hij echt niet zonder haar, echte liefde!

Sjuul is onze kers op de taart, het tweede toetje, ieder dag is een feestje, er is altijd wat te lachen en iedereen in ons gezin is stapelgek op deze dame,

Corien heeft precies de goede voor ons uitgezocht, vanuit de grond van ons hart, bedankt lieve Corien!

Groeten uit Haarlem, Mark, Ing, Gijs, Rens, Mats, Fedde en Sjuul