Knofje – Maart 2019

Sinds 4 weken is Knofje onderdeel van ons gezin! Al bijna 15 jaar een droom van Bas en mij; een mooie standaard ruwhaar teckel. Nu we ruim een jaar in een prachtige woonboederij wonen in een oud Fries dorp én de kinderen ietsje ouder, was het zover. We gingen op zoek!
En zo kwamen we uit bij Knofje en Corien. Na de eerste kennismaking zijn we nogmaals met de kinderen wezen kijken (8 en 3 jaar oud) en zo heeft Corien ons hele gezin kunnen zien (wat ook nog uit een paard, pony, konijn en 2 katten bestaat – maar die lieten we maar thuis) en uit het nest een passende match kunnen vinden.


En dat is gelukt. Knofje is onze allereerste teckel, maar ook onze allereerste hond ooit. Na de eerste dag was het echt even wennen, wat bewerkelijk zo’n hond / pup. Ondanks de goede voorbereiding moesten we echt af en toe ons achter de oren krabben; hoe lossen we dit op en hoe gaan we dit doen. Maar Knofje (en ook Corien voor wijze raad!) loodsten ons er doorheen. Knofje is heel erg lief en rustig, natuurlijk heeft ze haar puppy buien, maar ze past zo goed in ons gezin en ze laat ons fouten maken en leert ons veel. En zij leert zo snel, ongelooflijk. Elke week naar puppy cursus, maar ook de ‘huisregels’ zitten er zo maar in bij Knofje. Na 4 weken kan ik zeggen; ze past prima ons ritme en we genieten elke dag van elkaar. Alleen de katten…en Knofje… ach never a dull moment zullen we maar zeggen. Nu zijn de katten en Knofje ook best aan elkaar gewaagd (ze lijken wel wat op elkaar vinden wij). En zeker af en toe praten we tegen een Oost Indisch dove hond (én kat én kinderen – dus we zijn wel wat gewend) maar wat een verrijking.
Bedankt voor alle goede zorgen en het uitzoeken van Knofje voor ons.

Klik hieronder voor een vervolg over Knofje.